Η Εταιρεία μας

Το 1948, ο Ιωάννης Αναγνωστάκος, ξεκίνησε από την Φθιώτιδα, εμπορευόμενος ελιές σε χωριά της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και στον Πειραιά. Παράλληλα εμπορευόταν και ελαιόλαδο, σε συνεργασία με την εταιρεία «ΕΛΑΪΣ Α.Ε.» για περίπου 15 χρόνια .

Το 1972 ξεκινούν να απασχολούνται στην επιχείρηση οι δύο γιοί του, Δημήτρης και Πολύκαρπος οπότε και ιδρύεται η εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ» μέχρι το 1993, όταν μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία «ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ Α.Ε.», και το λογότυπο «ANOLIVE».

 m1

Από το ξεκίνημά της (1948), η εμπορική άνοδος της εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική, ξεκινώντας τις δραστηριότητες της από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Μέχρι τις αρχές του 1976, είχε ήδη επεκταθεί στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Το 1983 επεκτείνεται και στις αγορές του εξωτερικού, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο και Ανατολικές χώρες.

Από το 1983 μέχρι και σήμερα, οι εξαγωγές της «ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ Α.Ε.», επεκτείνονται πλέον σε όλη την Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Με έδρα την Ιτέα Φωκίδας, μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα της Αμφισσας - τον παλαιότερο και μεγαλύτερο ελαιώνα της Ελλάδας - και σε ένα χώρο 25.000 τ.μ., στεγάζεται η εταιρεία «ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ Α.Ε.».

Ο «οικογενειακός χαρακτήρας» της επιχείρησης, μας επιτρέπει να ελέγχουμε προσωπικά και υπεύθυνα όλα τα στάδια παραγωγής. Από την αγορά, την μεταποίηση και τυποποίηση, έως την πώληση.

Στις εγκαταστάσεις μας (6.000 τ.μ. στεγασμένα), με την εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της επεξεργασίας και των μηχανημάτων και με την πολύχρονη εμπειρία μας στον τομέα της ελιάς, διατηρούμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα του προϊόντος, προσπαθώντας συνεχώς, να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τον πελάτη μας.

Η Εταιρία μας έχει πιστοποιηθεί βάσει του συστήματος EN ISO 22000:2005 με No.: 0706020.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία εξάγει το 90% των προϊόντων της, ενώ το υπόλοιπο 10% διοχετεύεται στην εσωτερική κατανάλωση.

 b2

b3

b5